Založ si blog

Križovatka života II.

Križovatka tá veľká malá prekážka, ktorá nás sprevádza celým životom. Je na nej zaujímavé, že každá križovatka ktorá sa nám zdala, keď bola aktuálna, ako tá najväčšia sa zdá z odstupom času ako úplne zanedbateľná záležitosť. Ale práve tieto križovatky nás menia, pretvárajú, robia z nás niečo čím sa máme stať. Každý z nás v živote prejde nespočetným množstvom križovatiek ale to patrí k tej jednej nádhernej veci zvanej život.

Život to je jedna nádherná hra ktorú všetci hráme a aj keď v nej všetci s istotou raz prehráme, ide len o to aby sme si tú hru čo najviac užili a prestali sa už konečne ponáhľať do toho tzv. cieľa. Mnoho z nás si ani neuvedomuje čo všetko stratí tým že sa za niečim stále ponáhľajú a neobzerajú sa okolo seba koľko krásy je všade okolo. Všetci iba utekáme a utekáme a nehladíme na tú spúšť čo po nám v mnohých prípadoch zostáva. Len sa snažíme dostať všetky figúrky, ako v hre „Človeče, nehnevaj sa!“, čo najskôr do cieľa.

Najsmutnejšie je že niekedy si na chvíľu uvedomíme čo strácame ale po čase na to zabudneme a hráme hru ďalej ako doteraz. Tie svetlé chvíle aj keď ich je málo nám ukazujú aký je tento život krásny a že stojí za to ho žiť. Mnohé z nich sú príjemné ako napr. narodenie syna, spoznanie pravej lásky či úspešné zmaturovanie. Ale sú aj chvíle keď si uvedomíme že žijeme iba keď niečo stratíme, zmeškáme príležitosť alebo sa priblížime k tomu cieľu života. Vtedy zistíme že život chceme žiť ale už môže byť neskoro. Vo svete je veľa zla ale ešte viac dobra a preto Vás žiadam skúste na chvíľu zastaviť a poobzerať sa okolo, ale nevnímajte svet len zrakom ale zapojte všetky zmysly. Započúvajte sa! Dotknite sa! Nasajte atmosféru! Určite nájdete niečo, aj keď len maličkosť, ktorá sa na ten okamih stane stredom vesmíru, stredom všetkého a vy na chvíľu zažijete ten nádherný pocit na ktorý sme my ľudia už skoro zabudli. Zabudnite na všetko, čo Vás trápi, čo Vás sužuje, čo Vás hnevá, jednoducho vypnite a žite. Zabudnite na minulosť na budúcnosť žite prítomnosťou. Veď len na tom záleží ako sa rozhodnete teraz. Akú cestu zvolíte. Je to Váš život tak ním nemrhajte. Začnite pociťovať tú silu prítomného okamihu a radujte sa s každej maličkosti ktorú Vám svet ponúka a zistíte že tie maličkosti do seba zapadnú a vytvoria niečo nádherné niečo výnimočné niečo čo sa stane Vašou podstatou a Vy začnete vnímať svet v úplne inom svetle vo svetle života. To Vám sľubujem.

Ak si sa drahý čitateľ dočítal až sem, tak ti gratulujem práve si spravil možno prvý krok k tomu aby sa s teba stal ešte lepšia a úžasnejšia bytosť.

Prajem ti aby si sa riadil mojimi radami a aby sa tvoj svet zmenil presne v to po čom tvoja celá existencia túži.

Nezabúdaj že samotná cesta je cieľ. Začni žiť práve teraz. Tvoj svet sa začne meniť spolu s tebou a len ty určíš ako sa zmení či v súlade s tvojimi túžbami alebo nie. Otvor sa svetu.

Ži.

Vláda ako ľudské telo!

10.04.2013

Naša vláda ale aj mnohé iné, sa dajú prirovnať k fungovaniu krvného obehu a s ním spojenými dodávkami tepla v ľudskom tele. Ako? Poďme si najskôr vysvetliť ako funguje rozdeľovanie tepla v ľudskom organizme. V prípade že je telo vystavené chladu a to dlhodobo, telo prejde do režimu hospodárenia s teplotou. Predstavme si list alebo zoznam na ktorom sú postupne uvedené [...]

Mám dôvod žiť?

08.04.2013

Pre čo žijeme? Každý sa snaží žiť na plno ale ako čas plynie každý upadne do stereotypu a len v málo prípadoch ho zmení. Môj život je čisté fiasko aspoň do teraz postupne si uvedomujem že mnohé situácie v mojom živote som mohli udiať ináč ale potom si uvedomím že keby sa presne tak nestali nebol by som to ja, to čo som teraz je výsledkom či už dobrý alebo zlých [...]

Ako kľúče obcestovali časť Slovenska

05.06.2012

Bol to práve štvrtok 31.5. presne na moje 20-te narodeniny keď som dostal ten nápad že by mohlo byť fajn isť cez víkend ich osláviť s partiou do neďalekej dediny. Nápad to bol fajn tak prečo nie. Dohodli sme sa že pôjdeme sobotu a vrátime sa až nedeľu ranným vlakom.

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Cofil

Mladý chalan, ktorý má veľké sny a neprestajne verí že sa mu splnia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 10416x
Priemerná čítanosť článkov: 1736x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy